Burgemeester Boons geeft sjerp aan Raf Truyens

Na 14 jaar als burgemeester van Hechtel-Eksel heeft Frans Boons zijn ontslag aangeboden bij de koning. Op 69-jarige leeftijd vond hij de tijd rijp om zijn sjerp door te geven aan de jonge garde. Normaal zal dat gebeuren op 1 januari 2003. De CD&V-fractie zal Raf Truyens voordragen als nieuwe burgemeester.
 
Burgemeester Boons zal naar eigen zeggen het politieke toneel volledig verlaten. In het schepencollege zal hij vervangen worden door gemeenteraadslid Mathilde Snoeckx. Zij krijgt het pakket dat schepen Raf Truyens momenteel beheert, namelijk jongerenbeleid, cultuur en buitenlandse betrekkingen. Ook als gemeenteraadslid zal Boons ontslag nemen, en daar opgevolgd worden door de 37-jarige Daniël Moons.
 
“Ik sta er versteld van wat er de afgelopen 14 jaar is gebeurd in de gemeente,” kijkt burgemeester Boons terug. “Een keuze maken is moeilijk.Toen ik begon, was één van de voornaamste doelen in de hele gemeente riolering te leggen. Nu stellen we vast dat het in 97 procent van de gemeente gebeurd is.De meer zichtbare verwezenlijkingen zijn de herinrichting van het Rode-Kruisplein, de bouw van cultuurcentrum De Geer, het jeugdhuis en een dienstencentrum. Ik ben ook trots dat het gemeentelijk mobiliteitsplan op de valreep is goedgekeurd, wat toch perspectieven voor de toekomst opent.”
 
Na 14 jaar voltijds in de gemeentelijke politiek te hebben gewerkt, neemt Boons met een gerust hart afscheid. “Raf Truyens is jong, en zeer bekwaam om een goede burgemeester te worden.”