OM niet ontvankelijk in strafzaak Berlusconi

Silvio Berlusconi, de Italiaanse premier en eigenaar van voetbalclub AC Milan, zal niet vervolgd worden wegens fraude en belastingontduiking bij de transfer van Gianluigi Lentini van AC Torino naar Milan in 1992. Volgens de rechter heeft het openbaar ministerie te lang gewacht met de vervolging van de betrokkenen en zijn de feiten verjaard.

AP Ned

Ook Milan-voorzitter Adriano Galliani en de fiscaal adviseur van Berlusconi in de transferzaak, advocaat Massimo Berruti, worden niet vervolgd in de zaak Lentini. Het OM, dat nog tegen de beslissing van de rechtbank van Milaan in beroep kan gaan, stelt dat bij de transfer van de aanvaller naar Milan via een Zwitserse bank een bedrag van ruim 5 miljoen euro zwart is betaald aan Torino en de voetballer zelf.

Lentini ging in de zomer van 1992 voor het toenmalige recordbedrag van ongeveer 22 miljoen euro van Torino naar Milan. Berlusconi en de leiding van AC Milan hebben het hardnekkige gerucht dat er gefraudeerd is bij de transfer van de linkerspits altijd ontkend.

Aangeboden door onze partners