Hasseltse revue is één zinnetje minder lang

Niemand van de 836 toeschouwers die woensdagavond de tweede voorstelling van de Hasseltse revue heeft bijgewoond zal het gemerkt hebben, maar ten opzichte van de première op dinsdag werd één zinnetje uit de tekst weggelaten. Een gesprekje waana twee Hasseltse schepenen de schouwburg verlieten.
Drie roddeltantes voerden op de openingsvoorstelling nog het volgende gesprek: «Mijne bompa zegt: Hasselt is niet meer van mij.» Terwijl de andere antwoordt: «Dat is juist ook. Hasselt is niet meer van ons... Daar is geen land meer of ze zijn naar hier gekomen.»

Tot daar het citaat.

Uit deze 'gewraakte' passage is nu het zinnetje: «Hasselt is van de vreemden.» geschrapt. Niks meer niks minder.

Jos Ghysen: «Mijn bedenking daarbij is dat bepaalde heren en dames van het stadsbestuur zich beter honderd procent zouden bezighouden met hun burgers een gevoel van veiligheid te bezorgen in de plaats van zich dik te maken over dingen waar vierduizend mensen van hun eigen stad zich een week lang mee amuseren.»

Tekschrijver Jos Ghysen: «Thuis werd vijf jaar geleden ingebroken. Verleden week ontving ik een brief waarin te lezen stond dat ze vernomen hadden dat er bij mij werd ingebroken en dat ze hun diensten aanbieden om mij en mijn vrouw psychologische begeleiding te geven. Vijf jaar na de feiten. Als ik daar een schets van maak kunnen ze zich weer eens opwinden.»

De populariteit van de tekstschrijver van de Hasseltse revue benaderde gisteren trouwens zowat hetzelfde niveau als uit zijn beste 'Bed-tijd'. Ghysen werd gevraagd door zowat alle tv-zenders, hij weigerde een optreden in 'Recht van antwoord' en mocht nog eens alle kranten te woord staan. Zijn reactie bleef evenwel, geheel in revuestijl: «Spijtig dat er geen kaarten meer zijn. We hebben nooit zoveel publiciteit gehad voor de revue als nu.»