Nieuwe gezondheidsboeken

GEZONDHEIDSWIJZERGezondheidswijzer
Diëtiste en natuurvoedingsdeskundige Henny de Lint heeft twintig jaar ervaring met gezonde voeding. In dit boek antwoordt ze op een nuchtere en duidelijke manier op vragen als ‘Zijn vitaminesupplementen wel nodig’ en ‘is vegetarische voeding voldoende?’. Ze geeft ook tips voor gezonde voeding, en een beschrijving van de meest voorkomende gezondheidsklachten met daarbij voedingsadviezen en natuurgeneeskundige aanvullingen. Het boek eindigt met een ABC van natuurvoedingsproducten. Handig naslagwerk over verantwoorde voeding.
De natuurlijke gezondheidswijzer - Henny de Lint - Uitgeverij De Kern - 256 blz. - 15,86 euro

Haar

Schilfertjes, te veel haar, haaruitval, het wordt allemaal uitgebreid uit de doeken gedaan in dit boek uit de serie ‘Feiten over...’.Diverse ontharingsmethodes en haargroeisystemen, oorzaken van haaruitval, het wordt in een begrijpelijke taal uiteengezet. Dit is een boek van de Nederlandse Consumentenbond, dus met de verwijsadressen kunt u niets aanvangen, maar het is best een nuttig en interessant boek.
Haar - Jannes van Everdingen en Georgie Dom - Consumentenbond - Uitgeverij Tirion - 144 blz. - 15 euro

Gezonde voeten

Gezonde voeten zijn erg belangrijk,want ze dragen je hele gewicht. Voetproblemen, aangepast schoeisel, tips voor een goede voethygiëne, mogelijke problemen en oplossingen worden behandeld. Het hoofdstuk ‘hulp van anderen’ is voor de Belg vrijwel nutteloos omdat de hele reeks verschillende voettherapeuten die in Nederland te consulteren zijn, er bij ons nog niet zijn.
Gezonde voeten - Dick Arendshorst - Consumentenbond - Uitgeverij Tirion - 96 blz. - 15 euro

90 dagen fitnessplan

Sting en zijn vrouw Trudie Styler doen het, John Galliano, Madonna en Faye Dunaway doen het en zijn er zeer tevreden over: het 90 dagen fitnessprogramma van fitnessgoeroe Matt Roberts. De trainingsschema’s van Roberts kan je zowel in een fitnesscentrum als thuis volgen. Aan de hand van een reeks vragenlijsten wordt je conditie bepaald en dat leidt naar de eerste fase van het vijffasige persoonlijke 90-dagenplan. Het gaat niet alleen om een programma voor aerobics en conditietraining maar ook om voedingsadvies. Dit programma vergt heel wat inspanning en zelfdiscipline en is iets voor de doorzetters.
90-dagen fitnessplan - Matt Roberts - Lifetime - 143 blz. - 18,50 euro

Oosterse geneeswijzen

Bent u geïnteresseerd in oosterse geneeswijzen, dan vindt u hier alles op een rijtje: yoga, shiatsu, acupunctuur, kruidengeneeskunde, ayurveda, t’ai ch’i, qi kung, do-in en reiki. De geneeswijzen werden gerangschikt volgens de landen van oorsprong: India,Tibet, China en Japan. Telkens wordt ook een uitgebreide uitleg gegeven over de manier waarop geneeskunde in deze landen worden bekeken en beoefend. Wie kennis wil maken met deze alternatieve geneeswijzen krijgt hier een uitgebreide omkadering en uitleg.
Oosterse geneeswijzen - Jacqueline Young - The House of Books - 176 blz. - 27 euro