Selecties voor Scenarioprijzen bekend

Print
Na drie jaar afwezigheid worden dit jaar opnieuw de scenarioprijzen van de Vereniging Vlaamse Toneel- & Scenarioschrijvers (VVTS) uitgereikt. De prijzen bekronen een Vlaamse scenarist waarvan een scenario op televisie of in de bioscoop te zien was. Op de shortlist prijken negen programma's van de VRT, vijf van VTM en één van VT4.
De scenarioprijzen werden dit jaar terug omgedoopt tot "Schippers", naar de legendarisch tv-reeks "Schipper naast Mathilde".In de categorie 'Kinder- en Jongerenfictie voor TV' werden "De Grote Boze Wolf", "W817" (beide Ketnet) en "Schuifaf" (VTM) geselecteerd. Voor de Schippers voor 'TV-humor' werden "Chris & Co" (VT4), "Het Peulengaleis" en "In de Gloria" (beide Canvas) genomineerd. "FC De Kampioenen" (TV1), "Lili & Marleen" en "Raf & Ronny" (beide VTM) zijn de genomineerden in de categorie 'TV-sitcom'.

In de categorie 'Soap en Familiedrama' dingen "Familie", "Wittekerke" (beide VTM) en "Thuis" (TV1) naar een scenarioprijs. Voorts zijn "Flikken", "Recht op Recht" en "Stille Waters" (alledrie TV1) genomineerd voor een prijs in de categorie 'TV-drama'. Voor 'Speelfilm' werden "Iedereen Beroemd", "Lijmen/Het Been" en "Pauline & Paulette" geselecteerd. Tot slot wordt er ook nog een Schipper uitgereikt voor een uitmuntende carrière.

De jury bestond uit enkele honderden scenaristen, regisseurs, acteurs, producers, recensenten en journalisten. De prijzen bestaan uit een kunstwerk van Maryse Kuypers en worden uitgereikt op maandagavond 21 oktober.