Vogels ergert zich aan "repressie" van jonge boeven

Print
"De afgelopen dagen zijn mijn haren weer ten berge gerezen als ik merk hoe ongenuanceerd gepraat wordt over de aanpak van jeugdcriminaliteit en hierbij de werking van een hele sector in vraag gesteld". Dat heeft Vlaams Welzijnsminister Mieke Vogels gezegd tijdens een ontmoeting met welzijnswerkers in Vilvoorde.
Het gesloten jeugdopvangcentrum van Everberg is volgens Vogels wel degelijk nodig voor criminele jongeren die over de schreef gingen. "Straf is in die gevallen op zijn plaats maar daarnaast moet ook alles in het werk gesteld worden om die jongeren terug op het goede spoor te krijgen. Het blijven immers minderjarigen en alleen opsluiten helpt geenszins.", aldus Vogels.

Vooral de zwart-witbenadering stoot de minister tegen de borst. "De zware delinquenten die in de zwart-wit benadering in de media aan bod komen vormen enkel het topje van de ijsberg. Daarnaast heb je een heel gamma van jongeren dat met een heel andere problematiek geconfronteerd wordt en derhalve ook heel anders moeten aangepakt worden", aldus de minister.