N-VA: "Nabholz is blunder van formaat"

Print
Voor de N-VA is en blijft het door de Raad van Europa goedgekeurde rapport-Nabholz een blunder van formaat, zo schrijft partijvoorzitter Geert Bourgeois. Voor hem is dit te danken aan de weigering van de federale regering om het rapport-Nabholz te veroordelen en de Europese regeringen en leden van de Raad van Europa degelijk te informeren over de werkelijke toestand in België.
"De Franstaligen hebben weer hun slag thuisgehaald, VLD, SP.A en Agalev staan erbij en kijken ernaar", aldus de N-VA. De aanpassing van het rapport door het amendement-Manzella verandert niets aan de internationale veroordeling van België en vooral Vlaanderen voor de "miskenning van de Franstalige minderheid in Vlaanderen".

Voor het Vlaams Blok draagt premier Guy Verhofstadt een verpletterende verantwoordelijkheid in de goedkeuring van het rapport-Nabholz. Hij wist dat het rapport een totaal vervalste voorstelling van de politieke en communautaire toestand in ons land zou geven, maar weigerde al zijn diplomatieke en politieke kanalen te gebruiken om de goedkeuring van het rapport te voorkomen, luidt het in een mededeling.