KV Mechelen speelt steun van stad kwijt

Voetbalclub KV Mechelen is weer wat dieper in het moeras gezakt. Maandag trok het stadsbestuur zijn engagement in voor de borgstelling van 850.000 euro aan KV. Intussen is manager Luc Verheyen de laan uitgestuurd.
BR>
"Het vaudeville-klimaat zorgt enkel voor negatieve publiciteit voor de stad", zegt burgemeester Bart Somers. De beslissing van de stad is een zware kaakslag voor KV. De borgstelling was (de laatste?) motivatie voor bedrijven om met Malinwa in zee te gaan.

En er was meer slecht nieuws Achter de Kazerne. Van den Wijngaert, die manager Verheyen ontsloeg, maakte de spelers na een zoveelste chaotische dag duidelijk dat hij géén centen voor hen had. Over vier weken 'mogelijk' wel, want dan 'zou' er een sponsor met 1 miljoen euro op de proppen komen. Te laat en te vaag, repliceerden de spelers en ze beslisten te blijven staken. Tot zaterdag, desnoods, als KV in Sint-Truiden speelt. Die wedstrijd vindt zeker plaats, vermoedelijk gewoon met de A-ploeg.

De spelersvakbond Sporta stelt KV Mechelen vandaag in gebreke bij de voetbalbond. Concreet: Malinwa moet de spelers binnen de veertien dagen betalen, anders kan de bond de club schrappen. Zo'n vaart zal het niet lopen. Tot nu toe verdween geen enkele eersteklasser tijdens het seizoen.