Film over Pipo de Clown in de maak

De financiering van een film over de voormalige tv-clown Pipo is volgens producent Endemol zo goed als rond. "Pipo en de P-p-parelridders" krijgt een bijdrage van 430.000 euro van het Nederlands Fonds voor de Film. Het totale budget bedraagt ongeveer 3,5 miljoen euro.

Belga

Acteur Joep Dorren (1954) kruipt in de huid van de beroemde grappenmaker. Hij doet dat in navolging van Cor Witschge, die al in 1958 als Pipo op tv verscheen. Dorren volgde een theateropleiding aan de Parijse Faculté de Théatre Vincennes en was aan diverse theatergezelschappen verbonden.

De opnamen beginnen op 21 oktober in Zuid-Spanje, omdat "het kleurrijke en exotische landschap zich daar beter voor leent dan het herfstige Nederland", zo geeft een Endemol-woordvoerster dinsdag aan. Martin Lagestee (tv-serie Flodder, De Rode Zwaan, Angie) gaat de film regisseren. Peter Römer en Wim Meuldijk, geestelijk vader van Pipo, schreven het script.

Traditioneel wordt de clown omringd door personages als Mamaloe, Dikke Deur, Snuf & Snuitje, indiaan Klukkluk en het 'gewone' meisje Petra. Wie deze rollen gaan spelen, is nog niet bekend. Pipo de Clown is voor veel Nederlanders (én Vlamingen) onvervalst jeugdsentiment. Uitspraken als 'Sapperdeflap!', 'M-mooie parels' en het aan Van Ostaijen schatplichtige 'Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen' werden tv-klassiekers. Volgens de makers zullen deze teksten ook in de nieuwe producties niet ontbreken.