Serena Williams dubbelt met Navratilova

Print
Serena Williams, het nummer één van de wereld, dubbelt op het WTA-toernooi van Tokio met haar 45-jarige landgenote Martina Navritlova. In de eerste ronde haalde het duo het alvast in drie sets van de Spaanse Conchita Martinez en de Australische Nicole Pratt: 6-1, 4-6 en 6-3.
BR>
Voor de 21-jarige Serena Williams was de dubbelwedstrijd de eerste match na haar zege op de US Open. Williams toonde zich opgetogen over haar partner. "Het is wel even wennen zonder Venus, maar met Martina had ik mij geen betere vervanger kunnen wensen", aldus Serena Williams.

Ook Navratilova had zichtbaar plezier beleefd aan de wedstrijd. "Ik heb met veel nummers één gespeeld: Chris Evert, Billie Jean King en Monica Seles, maar nooit met Steffi Graf", vertelde Navratilova die zelf 334 weken lang de wereldranglijst aanvoerde en 56 Grand Slam-titels won (18 in het enkel, 31 in het dubbel en 7 in het dubbel gemengd).

"Deze keer was er een grote generatiekloof. Ik speelde dubbel met Billie Jean King en Virgina Wade in de jaren zestig en nu speel ik met iemand die in 1996 nog niet eens was begonnen".