Liberaal Appel: strenger asielbeleid op VLD-congres bespreken

Print
Ondanks het standpunt van het VLD-bestuur blijft het Liberaal Appel van europarlementslid Ward Beysen erop aandringen dat de voorstellen van de zeven kamerleden voor een verstrenging van het asielbeleid in beleidsvoorstellen worden omgezet. Beysen wil de discussie op het komend partijcongres voeren.
BR>
Volgens het Liberaal Appel dient de discussie over een forsere aanpak van het migratiebeleid niet uitsluitend in het partijbestuur gevoerd te worden. Beysen nodigt de zeven VLD-kamerleden uit voor een inhoudelijke discussie over de verstrenging van het asielbeleid. De standpunten van de G-7, zoals hij de kamerleden noemt, sluiten immers aan bij het gedachtengoed van het Liberaal Appel en leven zeer sterk bij de basis.

Maandag besprak het partijbestuur van de VLD het migratiebeleid. Na afloop stelde partijvoorzitter Karel De Gucht dat het asielbeleid van de regering op het goede spoor zit. Daarmee viel hij impliciet de zeven kamerleden af die vorige vrijdag een serie voorstellen hadden gelanceerd om het asielbeleid te verstrengen. Ze kregen zondag de steun van het Liberaal Appel.