"Ansoms medeplichtig aan illegaal bouwen"

Print
De burgemeester van Wuustwezel Jos Ansoms (CD&V) is medeplichtig aan het in stand houden van een onvergund bouwwerk. Zo pleitten de advocaten van Dirk Verbiese maandag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Verbiese heeft de burgemeester rechtstreeks gedaagd, omdat hij bevel kreeg zijn illegaal gebouwde woning af te breken.
 
Ansoms is volgens Verbiese steeds op de hoogte geweest van de illegale toestand in de wijk. Toch werden er straten aangelegd, was er verlichting en konden de bewoners elektriciteit-, water- en telefoonaansluitingen krijgen. "De burgemeester heeft zelfs persoonlijk zijn handtekening gezet voor het toelaten van een waterleiding", zegt Verbiese nog. En omdat de burgemeester niets gedaan heeft om die illegale situatie recht te zetten, is hij medeplichtig, vindt Verbiese.
 
Maar Ansoms is niet enkel burgemeester van Wuustwezel, maar ook volksvertegenwoordiger en geniet als dusdanig parlementaire onschendbaarheid.
 
De rechtbank oordeelt op 21 oktober over de onschendbaarheid van Ansoms. De rechtszaak over de herstelvordering van Verbiese werd uitgesteld naar 25 november.