TV Limburg dient bij VCM klacht in tegen VRT

Print
De regionale televisiezender TV Limburg dient in de loop van deze week klacht in bij het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) tegen de VRT. Volgens secretaris Ernest Bujok van TV Limburg maken de exclusieve uitzendrechten die de openbare omroep verwierf voor bepaalde sportevenementen, het voor de Limburgse zender onmogelijk zijn decretale opdracht correct uit te voeren.
BR> Aanzet voor de klacht is de wedstrijd tussen landskampioen Racing Genk en AEK Athene van morgenavond 17 september in het kader van de Champion’s League.
De Limburgse zender wil, omdat er een ploeg uit de provincie aan de aftrap is, sfeer- en randbeelden schieten tijdens de wedstrijd. De VRT mag van de Europese voetbalbond UEFA echter contractueel geen andere zenders in het stadion toelaten, luidt het aan de Reyerslaan.

TV Limburg laat het daar niet bij en startte een procedure in kort geding om toch toegang tot het Fenix-stadion te bekomen. Maar Bujok wil dat ook het VCM zich ten gronde over het conflict met de VRT uitspreekt en optreedt «bij manifestaties waar de toegang wordt verboden».
Het is volgens Bujok niet de eerste keer dat TV Limburg en de VRT twisten over de exclusieve rechten. Dat was eerder al het geval bij het WK motorcross en tijdens Roland Garros, waarvoor de VRT ook de rechten in Vlaanderen in zijn bezit had, aldus nog de secretaris.
De klacht is echter nog niet verstuurd. Eerst wordt het vonnis in kort geding afgewacht.