Marie Frederiksson heeft hersentumor

ROXETTE Zes weken voor de aanvang van de Night Of The Proms in Antwerpen bestaat plots de kans dat het evenement zijn hoofact verliest. Marie Fredriksson, zangeres van Roxette, is in behandeling voor een hersentumor. Verder onderzoek moet uitwijzen of ze de Proms-tournee aankan.
BR>
Marie Fredriksson, naast Per Gessle het gezicht van het Zweedse Roxette, scoorde met die groep vooral in de jaren tachtig en negentig wereldhits zoals The look, Joyride en It must have been love. De zangeres woont met haar man en twee kinderen (van negen en vijf) in Stockholm. Het duo had een drukke periode voor de boeg. Roxette is hoofdact tijdens 49 Proms-concerten; 21 in Antwerpen, naast shows in Nederland en Duitsland. Voorts zou de release van de compilatie-cd The ballad hits worden ondersteund door promotieactiviteiten.

Dat alles komt op losse schroeven te staan nadat Marie Fredriksson woensdag in haar huis is gevallen en daarbij een zware hersenschudding heeft opgelopen. Tijdens onderzoek kwam een kleine hersentumor aan het licht. Fredriksson is opnieuw thuis, maar pas bij verder onderzoek zal blijken of het gezwel goed- of kwaadaardig is.

Jan Vereecke, samen met Jan Van Esbroeck organisator van Night Of The Proms en de man die de contacten met de artiesten onderhoudt, maakt zich nog geen zorgen. "Dat zou anders zijn indien Marie meteen was gehospitaliseerd", geeft hij toe.

Vereecke heeft vernomen dat Roxette zijn engagementen voor de nabije toekomst niet zal nakomen. "Maar de Proms beginnen pas over zes weken. Dat is niet 'de nabije toekomst'. Wat ons betreft, is Roxette nog steeds hoofdact. Vergeet niet dat zo'n Proms-tournee minder veeleisend is dan een gewone tour: de artiesten moeten minder reizen, staan minder lang op het podium, dragen niet het gewicht van de hele productie."

In het slechtste geval moet Vereecke straks toch halsoverkop op zoek naar een vervanger. "We hebben geen reserve klaarstaan", zegt hij. "Maar als dat probleem zich stelt, zullen we het wel oplossen. En dan peilen we ook wel naar de reacties van het publiek. Al maak ik me geen zorgen: mensen komen eerder voor het concept van Night Of The Proms dan voor één naam op de affiche." Volgens Vereecke krijgen de Antwerpse organisatoren de volgende dagen meer nieuws. Vandaag dinsdag moet Marie Fredriksson opnieuw onder de scanner. De eerste geruchten over de tumor van Fredriksson remden de voorverkoop gisteren niet af. Na de middag hadden alweer 4.000 nieuwe tickets een koper gevonden...
Night of the Proms van 25 oktober tot en met 3 november, van 6 tot en met 11 en van 14 tot en met 17 november, en van 12 tot en met 14 december in Sportpaleis, Antwerpen. Tickets: 070-345.345. Info: www.notp.com.