Fusie tussen SK Kermt en Hasselt afgerond

Print
HASSELT - In aanwezigheid van waarnemend burgemeester Herman Reynders ondertekenden Jan Vanbuel, en Guy Swysen, respectievelijke voorzitters van Sporting Hasselt en SK Kermt, een protocol waarbij beide clubs fuseren tot Koninklijke Voetbalclub Kermt-Hasselt, afgekort tot de voorlopige naam KV Kermt-Hasselt.
Clubkleuren worden de stadskleuren groen en wit. Overeengekomen werd dat de club het seizoen 2001-2002 haar thuiswedstrijden zal betwisten in het Tenhove-stadion van Kermt. Vanaf het seizoen 2002-2003 zal het stedelijk sportstadion aan de Oude Kuringerbaan in Hasselt dan fungeren als thuishaven van de club.

Met 440 jeugdspelers zal de club het accent leggen op de jeugdopleiding. Ambitie is daarbij kwantitatief de grootste club van Limburg uit te bouwen, met een jeugdopleidingscentrum dat vanaf 2002 zal gevestigd zijn in de accomodatie in Kermt. Bedoeling is tevens een voetbalschool te openen.

Op sportief vlak zullen de volgende 3 seizoenen huidig SK Kermt-trainer Guido Brepoels de touwtjes in handen houden. Brepoels kreeg carte blanche om zijn sportieve staf volledig te vernieuwen. De ambitie is tweede klasse te bereiken. "Ik geef mij daarvoor 3 seizoenen de tijd, maar ik ben er van overtuigd dat 2de nationale haalbaar is. Voor het volgende seizoen is de afspraak dat ik 3 nieuwe spelers zal inpassen".

Op bestuurlijk vlak is de nieuwe club op zoek naar een externe voorzitter. Burgemeester Reynders sprak duidelijke taal met de mededeling dat de stad (in tegenstelling tot de insinuaties) zeker geen geld zou geven aan de nieuwe club en dat noch hijzelf noch iemand van de gemeente deel zal uitmaken van de raad van bestuur. Bovendien zal het stedelijk sportstadion van Sporting Hasselt niet verkaveld worden. "Toch zullen wij logistieke steun verlenen en het stadion aan de Oude Kuringerbaan in samenwerking met privé-investeerders verbouwen om te voldoen aan huidige en toekomstige licentievoorwaarden"' besloot de burgervader.