SN Brussels Airlines lijdt 50 miljoen euro verlies

Print
SN Brussels Airlines, de opvolger van Sabena, heeft in de eerste jaarhelft zo'n 50 miljoen euro operationeel verlies geleden. Een precies cijfer wilde voorzitter Rob Kuijpers dinsdag niet geven wegens "geen toestemming van de aandeelhouders". Voor het volledige boekjaar verwacht de luchtvaartmaatschappij een operationeel verlies van "maximaal 80 miljoen euro".
BR>
Daarmee presteert SN Brussels Airlines, dat amper acht maanden geleden werd opgericht, naar verwachting of zelfs beter. "Bij aanvang gingen we uit van een EBIT-jaarresultaat tussen de 80 en 120 miljoen euro", illustreert Kuijpers. Ook de verwachting dat er volgend jaar operationele winst zal worden geboekt, blijft geldig.

SN Brussels kondigde dinsdag op een persconferentie ook haar winterprogramma aan. Meest opvallende element is de samenwerking met British Airways. Vanaf 27 oktober verbinden beide maatschappijen onder een codeshare-akkoord Brussel met Londen en Gatwick. Vandaaruit kunnen de SN-klanten dan verder aansluiten op het wereldwijde netwerk van British Airways. De Brusselse maatschappij hoopt omgekeerd extra klanten te werven voor de Afrika-bestemmingen. "Er zijn slechts twee bestemmingen in Afrika die overlappen, voor de rest is ons netwerk complementair aan dat van BA", aldus Kuijpers.