Tweede verdachte aangehouden in moordzaak Wilsele

Print
In het onderzoek naar de moord op Wim C. vorige donderdagavond in de Vanderelststraat te Wilsele werd maandagavond een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om Pieter L. (54) de vader van de eerder aangehouden verdachte Henri L. Een derde verdachte, de broer van Pieter L., is nog voortvluchtig.
BR>
De drie worden verdacht van de moord op de vriend van een familielid. Die hebben ze vorige week donderdag na een vechtpartij met een mes neergestoken. Henri L., die de dodelijke steken had toegediend, werd donderdagavond al ingerekend. Maandag in de vooravond kreeg de GDA van Leuven informatie dat de voortvluchtigen, Constant en Pieter L., zich in Zonhoven zouden bevinden. De politie observeerde er de woning van een familielid toen de verdachten in een Mercedes voorbijkwamen. De politie zette de achtervolging in en de verdachten reden de terreinen van Kelchterhoef op. Daar stapten ze uit hun wagen en vluchtten het bos in.

Eén vluchtende verdachte, de 54-jarige Pieter L. kon gevat worden. Hij kwam uit het bos toen de politie hem omsingeld had. Een helikopter en een speurhond zochten de hele nacht nog naar de derde verdachte, maar zonder resultaat. Pieter L. werd ter beschikking gesteld van de Leuvense onderzoeksrechter met het oog op zijn aanhouding.