Ouders vermoorden en begraven zoontje

Print
Speurders hebben zondagnacht in een bos in het Oost-Vlaamse Wetteren het levenloze lichaam van een 20 maanden oude baby gevonden. Het jongetje was daar daags voordien door zijn ouders begraven, nadat de vader hem met een vlindermes in de buik had gestoken. De aarde werd omgewoeld met het vuilblik dat zijn vriendin naar de afgelegen plek had meegebracht.

BR>
KINDERMOORDDe ouders van de kleine Olivier, Wim Durdin (22) en Y. M.(20 ; foto), zijn afkomstig uit Antwerpen. Ze werden maandagavond door de onderzoeksrechter in Dendermonde aangehouden. Beiden worden verdacht van moord maar weigeren voorlopig te zeggen wat hen tot de verschrikkelijke misdaad dreef. Vast staat dat het koppel geldzorgen had. Dat had ook invloed op hun relatie. Met hun stempelgeld kwamen ze nauwelijks de maand rond, zeggen buren in de Stationsstraat in Wetteren.

"Y. ging de jongste tijd veel uit", vertelt een buurvrouw. "De voorbije weken zag ik haar regelmatig in het gezelschap van andere jongens. Y. is van Zuid-Koreaanse afkomst. Met haar getaande huid was ze erg in trek. Bewoners van het appartementsgebouw waar ze samen met Wim woonde, vertelden me dat ze de baby afgelopen week meerdere keren hadden horen huilen. Ik begrijp niet dat er niemand van hen heeft gereageerd."

Ook het Dendermondse parket zegt dat de baby de relatie tussen Wim en Y. in de weg stond. "In zijn eerste verklaring beweerde vader Wim dat daar de drijfveer moet worden gezocht voor de koele moord", aldus procureur Du Four.

Vandaag, dinsdag vindt in Gent een autopsie plaats. Onder meer om de doodsoorzaak te achterhalen. Want de jonge vader mag dan wel verklaren dat hij Olivier met twee messteken om het leven bracht, het gerecht wil uitzoeken of de baby misschien nog leefde toen hij door de beide ouders werd begraven.