Manchester United verbiedt spelers boeken te publiceren

Print
Premier League-club Manchester United verbiedt zijn spelers voortaan nog boeken te publiceren, zolang ze onder contract staan bij de club. Dit kondigde algemeen directeur David Gill donderdag aan op de site van Man U.
Deze beslissing komt er na het schandaal met het boek van de Ierse middenvelder Roy Keane, vorige maand. Hierin bevestigde hij dat hij vrijwillig de Noor Alf-Inge Haaland (Manchester City) blesseerde tijdens een competitiematch in de lente van 2001.

Keane werd die match uitgesloten. Maar Haaland moest vanwege die tackle verscheidene operaties ondergaan en vond nooit meer zijn niveau van weleer terug. Hij verloor zijn plaats als titularis. Na de onthullingen van Keane heeft hij de intentie klacht neer te leggen tegen de Ier.

Vorig seizoen moest ook de Nederlander Jaap Stam Manchester United verlaten, waar hij speelde sinds 1998. Ook dat was als gevolg van een biografie, waarin hij onthulde hoe de Schotse manager van Manchester United, Sir Alex Ferguson, hem clandestien contacteerde toen hij voor PSV Eindhoven speelde.