Smadelijke nederlaag 'dream team' basket

Print
Wat de internationale basketbalwereld voor onmogelijk hield, is donderdag op het wereldkampioenschap in Indianapolis toch gebeurd. Het onverslaanbaar geachte team van de Verenigde Staten is getrakteerd op een smadelijke nederlaag. Argentinië was verantwoordelijk voor het eerste verlies van de VS in 58 partijen (87-80).
Sinds 1992 doen de sterren uit de profcompetitie NBA mee in het Amerikaanse team. De 'dream teams' wonnen vanaf dat moment alle internationale kampioenschappen en de Olympische Spelen.

Op het WK in Indianapolis was de VS al niet een magistrale ploeg. Sommige topspelers uit de NBA, zoals Kobe Bryant, Tim Duncan en Allen Iverson, doen namelijk niet mee. Maar met Reggie Miller en Paul Pierce staan er wel degelijk grote sterren op het veld en dus kwam de nederlaag hard aan.

"Iedereen is tegen ons: publiek, scheidsrechters, de hele wereld. Wat we nu moeten doen is keihard werken en alsnog die gouden plak winnen", reageerde Pierce. De VS zijn nu als tweede geëindigd in de groep en moeten het in de kwartfinale opnemen tegen Joegoslavië. Groepswinnaar Argentinië speelt tegen Brazilië.