Weinig hoop op redding FCI Mechelen

Er is nog weinig hoop dat Framatome Connectors (FCI) in Mechelen zal gered worden. Het rapport van een onafhankelijk expert die door de Europese ondernemingsraad van FCI aangesteld was om de sluiting van de Mechelse vestiging te onderzoeken, is ongunstig. Dat zegt Wendy Gabriëls van de christelijke bediendenvakbond LBC.

Belga

Volgens de expert stuikt de telecommarkt, waarvan de fabriek in Mechelen geheel afhankelijk is, ineen. Ten tweede drukken de dalende prijzen van connectoren de winstmarges. De expert stelt ook dat toeleveranciers van connectoren, zoals FCI, net als hun klanten moeten delocaliseren. Tenslotte, nog volgens de expert, heeft het vorige management van FCI in Mechelen fouten gemaakt. Het rapport wordt dinsdag aan de ondernemingsraad voorgesteld. Verwacht wordt dat de intentie om de Mechelse vestiging te sluiten bevestigd zal worden.

Op 12 september houden de vakbonden een personeelsvergadering, waarop alle personeelsleden zich kunnen uitspreken over mogelijke alternatieven voor sluiting. Bij FCI in Mechelen werken 410 personen.