Griekenland verbiedt alle elektronische spelletjes

Print
In Griekenland is een controversiële wet goedgekeurd: wie nu betrapt wordt op het spelen van computerspelletjes riskeert in de gevangenis te belanden, zo hebben de Engelse krant The Guardian en Internetprovider Planet Internet (PI) gemeld.
Het was het Griekse parlement eigenlijk te doen om een verbod uit te vaardigen op elektronisch gokken. De laatste tijd was het land in de ban van slotmachines en illegaal gokken. De wetgevers wilden hier paal en perk aan stellen en keurden een wet goed die alle "elektrische, elektromechanische en elektronische" spelletjes verbood.

Probleem: computergames vallen daar ook onder, aldus PI. Technisch gesproken is het nu ook illegaal om te spelen op een Playstation, een gameboy of zelfs een GSM.

Volgens de door The Guardian aangehaalde regeringswoordvoerder Christos Protopapas wou het kabinet geen onderscheid maken tussen spelletjes "omdat het een duidelijke beslissing wou. En die beslissing is: geen elektronische spelletjes". Overtreders riskeren als ze in het openbaar of privé worden betrapt een gevangenisstraf die kan oplopen tot 12 maanden en een geldboete van 75.000 euro. Het verbod slaat ook op buitenlanders, beklemtoont Planet Internet.