Koren voeren wereldwijd Mozarts Requiem uit

Print
Op 11 september zullen koren over de hele wereld het Requiem van Mozart uitvoeren ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. Voor dit Rolling Requiem (www.rollingrequiem.org), een initiatief dat in de Verenigde Staten tot stand kwam, hebben zich tot nu toe al 125 koren aangemeld. Het opzet van Rolling Requiem is om op 11 september voor elk slachtoffer ergens ter wereld tenminste één stem te laten weerklinken, aldus een mededeling van de Amerikaanse ambassade.
Michael Ghijs, stichter en dirigent van het Schola Cantorum Cantate Domino uit Aalst, nam het initiatief om in België aan dit wereldgebeuren deel te nemen. De uitvoering van het Mozart Requiem zal op 11 september plaatsvinden in de Sint-Michielskathedraal van Brussel waar de Schola Cantorum zal begeleid worden door een ensemble met originele instrumenten onder leiding van Johan Van Aken.
Schola Cantorum Cantate Domino is in Vlaanderen heel bekend geraakt. Het koor heeft tijdens zijn veertigjarig bestaan een internationale reputatie opgebouwd met optredens in prestigieuze concertzalen zowat overal ter wereld, van de Verenigde Staten tot China. Het koor was Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen van 1994 tot 1997. Schola Cantorum Cantate Domino is momenteel voor drie jaar Cultureel Ambassadeur van Europa.
De herdenking op 11 september begint om 20 uur in de Sint-Michielskathedraal en is vrij toegankelijk.