Antwerpen wil frietkotvriendelijkste stad van Vlaanderen zijn

Print
Antwerpen maakt werk van een pro-frietkotcultuur. Begin dit jaar wou de stadsadministratie de laatste zeven frietkoten nog de stad uit. Maar zowel burgemeester Detiège als schepen Bungeneers van middenstand en fractieleider Patrick Janssens van de sp.a reageerden fel.
Zij gaven prompt de opdracht tot het samenstellen van "een richtlijn voor een frietkotvriendelijk beleid". Die is donderdag voorgesteld bij het nuttigen van een puntzakje-vol. Antwerpen is dus pro-frietkot. "Want ze bevorderen het veiligheidsgevoel, zijn sociale ontmoetingsplaatsen en vormen een onmiskenbaar onderdeel van onze stedelijke cultuur", verdedigt burgemeester Detiège de (mobiele en vaste) eethuisjes.

Ook Patrick Janssens blijft erbij "dat toeristen die Antwerpen bezoeken culinair moeten worden verwend". Dus het frietkot binnen. En de stad houdt het niet bij woorden. Antwerpen gaat zelfs op zoek naar nieuwe locaties voor frietkramen en garandeert dat de kramen die, omwille van werken aan de straat, tijdelijk moeten verhuizen later weer de vaste plaats kunnen innemen.