Dutroux: eerste stap in lange procedure

Vrijdag beginnen voor de raadkamer van Neufchâteau de besprekingen over de verwijzing van de zaak-Dutroux naar het assisenhof. De debatten zullen achter gesloten deuren plaatsvinden. Vermoedelijk zal er pas tegen het einde van het jaar een beslissing zijn.

Belga

Omwille van een verzoek van verdachte Michel Lelièvre, waren de laatste zittingen voor de raadkamer, over de verlenging van de aanhoudingen, openbaar. Voorzitter Moinet van de raadkamer bevestigde echter aan Belga dat de zitting van vrijdag achter gesloten deuren zal gebeuren.

De raadkamer zal de zaak vermoedelijk naar de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik doorsturen, met het oog op de verwijzing naar het hof van assisen.

Procureur des Konings van Neufchâteau Michel Bourlet zal voor de raadkamer de verwijzing naar assisen vragen van vijf verdachten, namelijk de drie personen die tot op heden nog steeds aangehouden zijn (Marc Dutroux, Michèle Martin en Michel Lelièvre), evenals Michel Nihoul en Gérard Pinon. Voor de andere verdachten zal hij de buitenvervolgingstelling vragen.