Italiaanse kinderen nachtmerrie voor toerisme

Italiaanse kinderen zijn op vakantie een nachtmerrie voor de toeristische sector en de toeristen omwille van hun slechte opvoeding. Dat blijkt uit een peiling bij 2.500 mensen in vijf landen, waarvan de resultaten woensdag openbaar zijn gemaakt.

BR>

De rondvraag werd uitgevoerd door een ploeg van psycho-antropoloog Massimo Cicogna, directeur van het Internationaal Instituut voor Interdisciplinaire Studies. In Frankrijk, de Verenigde Staten, Griekenland, Groot-Brittannië en Spanje werden in totaal 2.500 mensen ondervraagd.

Volgens 39 procent van de ondervraagden zijn Italiaanse kinderen "te mijden boven alle anderen" op vakantie. Op de tweede plaats staan de Franse kinderen (26 procent), gevolgd door kleine Spanjaarden (19 procent) en hun Amerikaanse vriendjes (14 procent).

"Italiaanse kinderen laten zich al opmerken in het vliegtuig door overal rond te lopen, te roepen en te huilen", zo blijkt uit de studie. In hotels beschouwen de gasten en het personeel Italiaantjes als de "ergsten onder de hotelgasten". Zowaar 32 procent van de ondervraagden vindt dat ze ondraaglijk veel lawaai maken, 29 procent beschuldigt hen ervan te spelen met de lift en 20 procent verdenkt hen ervan de oorzaak te zijn van pannes aan de airconditioning en andere elektrische toestellen.

Ook op het strand zijn de Italiaanse kinderen onklopbaar: 23 procent van de ondervraagden zegt dat ze hun bal in het wilde weg gooien en vooral naar de mensen, dat ze zand in de ogen van anderen smijten door voorbij te lopen en dat ze zonnekloppers bespatten in plaats van gerust te laten.

Hetzelfde liedje in het restaurant. Italiaanse kleintjes "lopen non-stop tussen de kelners, maken lawaai met hun bestek, bekladden hun servet en eten met hun handen". De Grieken spannen de kroon inzake kritiek op de Italiaanse wildebrassen: 36 procent van de ondervraagde personen daar "zou hen graag vermijden". Tweede meest geërgerd zijn de Britten (31 procent), gevolgd door de Fransen met 25 procent.