Stille nagedachtenis voor vijfde verjaardag dood Diana

Print
Stille nagedachtenis overheerste zaterdag tijdens de vijfde verjaardag van de dood van prinses Diana. Zowel bij Kensington Palace, de toenmalige verblijfplaats van Diana, als in Parijs, waar ze op 31 augustus 1997 slachtoffer werd van een fataal verkeersongeval, legden fans bloemenkransen neer.
De Britse koninklijke familie gaf geen officiële verklaring uit, volgens een woordvoerder herdenkt ze de dood van Diana in intieme kring. Zondag vindt er een gebedsdienst plaats in de kerk van het Schotse Balmoral. Koningin Elisabeth, gemaal prins Philip en troonopvolger prins Charles zullen aanwezig zijn.
De Britse pers was zaterdag unaniem over de tanende interesse voor Diana. Vijf jaar na haar dood is het bijna ondenkbaar dat de Britse vlag destijds halfstok werd gelaten, schrijft The Times.
De herinnering aan Diana is door het koningshuis efficiënt uitgewist, maar ze heeft wel de communicatietechnieken van de betreurde prinses overgenomen, luidt de analyse van auteur Anthony Holden. Zo laat de koningin zich wel eens zien in pubs of drinkt ze thee met bewoners van sociale woningen.