Curator verwijdert naaktbeeld aan kapel Borgloon

Het fel betwiste naaktbeeld aan de kerk van Borgloon is donderdag weggehaald door curator Jos Herck. Dat gebeurde in opdracht van burgemeester Eric Awouters. Het naaktbeeld van kunstenares Els Van den Veyver werd voorlopig ondergebracht in de siroopfabriek van Borgloon. Hiermee komt er voorlopig een einde aan de 'kunstsoap'.

Belga

In het Zuid-Limburgse kerkdorpje Borgloon ontstond ruim een week geleden heelwat commotie rond het naaktbeeld, dat de titel "A Circle of events A woman reconstructed" meekree. Het stond immers net voor de ogen van de Christusfiguren in een nogal uitdagende positie opgesteld aan het kapelletje op de Tongersesteenweg in Borgloon.

Een aantal vrome inwoners van Borgloon namen het echter niet dat het naaktbeeld uitdagend het achterwerk in de lucht stak terwijl Jezus zijn handen voor zijn geslacht houdt om een en ander met de mantel der liefde te bedekken.

Donderdag besliste Awouters dan dat het beeld definitief verwijderd diende te worden en niet meer aan de kapel kon blijven staan. "Het wordt tijd dat de rust terugkeert in Borgloon. Er is nu al genoeg over dat beeld gepalaverd", vond hij.