Nicolas Coudray (Landbouwkrediet) breekt sleutelbeen

BELLEGEM -

Na ongeveer 20 km wedstrijd, tijdens de eerste rit in de Guldensporentweedaagse, kwam de Zwitser Nicolas Coudray zwaar ten val. "In het ziekenhuis van Izegem werd een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding vastgesteld", aldus sportdirecteur van Landbouwkrediet-Colnago, Gerard Bulens. "Coudray moet dit weekend ter observatie in het ziekenhuis van Izegem verblijven."

BELGA

"Ook onze kopman Michel Vanhaecke deelde in de brokken. Tijdens één van de plaatselijke ronden in Bellegem kwam ook hij ten val. Vanhaecke liep een kneuzing op aan de heup en de elleboog. Michel heeft de laatste tijd heel wat pech gehad. In Fayt-Le-Franc kwam hij ook al ten val. Voor het moreel zijn dergelijke zaken niet zo bijster goed", meent Bulens.

In de talrijke valpartijen tijdens de eerste rit in de Guldensporentweedaagse te Bellegem, was ook Johan Museeuw betrokken. "Johan heeft pijn aan de elleboog en lichte hinder aan de heup. Normaal gezien mag dit evenwel geen probleem opleveren om zondag het tweede luik van deze korte rittenwedstrijd aan te snijden. Ook Leif Hoste kwam ten val. Die hield er schaafwonden aan de dij aan over", aldus sportdirecteur Marc Sergeant van Domo-Farm Frites.