Roberto Petito wint Trofeo Pantalica

SYRACUSE -

De Italiaan Roberto Petito (30/Fassa Bortolo) heeft zaterdag de 26ste editie van de Trofeo Pantalica, rondom Syracuse op Sicilië over 178 km, gewonnen. Hij had een voorsprong van 15 seconden op zijn landgenoot Sergio Barbero. De Rus Serguei Ivanov werd derde op 20 seconden.

AFP

Vier jaar geleden schreef Petito de eindzege van de Tirreno-Adriatico op zijn naam en won hij ook de Ronde van Sardinië, zodat hij op weg leek naar een grote doorbraak. Daarna deemsterde hij echter weg, slachtoffer van allerlei ziektes en ongemakken. Eén man behield het vertrouwen in hem: Giancarlo Ferretti. Die nam er Petito bij toen hij vorig jaar Fassa Bortolo opstartte. De man uit Civitavecchia in de buurt van Rome bedankte zaterdag voor dat vertrouwen. Op 6 km van de streep liet Roberto Petito zijn vluchtmakkers Basso, Gasperoni, Serpellini, Rebellin, Fredy Gonzalez, Figueras, Donati en Pellizotti in de steek om licht afgescheiden te winnen.

De anderen werden nog ingelopen en Sergio Barbero ontliep de spurt voor de tweede plaats. Spurtwinnaar werd Serguei Ivanov. Petito rijdt Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo en zakt daarna naar België af voor de Vlaamse klassiekers.

Uitslag:

1. Roberto Petito (Ita/Fassa Bortolo) in 4u56'49"

2. Sergio Barbero (Ita) op 0'15"

3. Serguei Ivanov (Rus) op 0'20"

4. Fredy Gonzalez (Col)

5. Francesco Casagrande (Ita)

6. Davide Rebellin (Ita)

7. Giuliano Figueras (Ita)

8. Alberto Marin (Col)

9. Mirko Serpellini (Ita)

10. Serhiy Honchar (Oek)

10. Serguei Gontchar (Oek)