Aad de Mos ontslagen bij Mechelen

Gisteravond heeft KV Mechelen Aad de Mos per direct ontslagen. Het salaris van de Nederlander woog te zwaar op het budget van de noodlijdende club. Bovendien was het vertrouwen van voorzitter Willy Van den Wijngaert in De Mos verminderd. De Mos, die KV eind jaren '80 sportieve successen bezorgde, was sinds november 2000 in dienst als technisch directeur.

BR>

De jongste weken bekoelde de relatie tussen De Mos en Van den Wijngaert. Aanleiding daarvoor was het ontslag van manager Geert Lermyte. Lermyte was door zijn boezemvriend De Mos binnengehaald, maar moest van de voorzitter begin juli opkrassen omdat hij de club geen inkomsten kon bezorgen. Daardoor kwam KV Mechelen in zware financiële problemen. Van den Wijngaert stelde Luc Verheyen aan om de club te saneren en plaatste De Mos onder de nieuwe algemeen directeur. Zo hoopte hij De Mos tot opstappen te bewegen, maar de Nederlander bleef op post.

Gisteren bood KV Mechelen De Mos een eervolle uitweg door hem duidelijk te maken dat een langere samenwerking niet meer betaalbaar was voor de club. Voorgesteld werd als vrienden uit elkaar te gaan, maar De Mos wilde doorwerken. Daarna besliste het bestuur om de samenwerking stop te zetten. "Het is louter een budgettaire maatregel", benadrukt Verheyen. "Een club als KV Mechelen kan zich geen technisch directeur permitteren. Het is twee voor twaalf voor veel Belgische clubs, ook voor KV Mechelen. De voorzitter heeft mij de volmacht gegeven om de club te saneren. Uit mijn financiële doorlichting blijkt dat KV Mechelen boven zijn stand heeft geleefd. We moeten drastisch besparen om het budget van dit seizoen rond te krijgen, daarvoor moet ik ook impopulaire maatregelen nemen. Met de persoon Aad de Mos heeft dit niks te maken. Samen met de voorzitter heeft hij ervoor gezorgd dat KV weer in eerste klasse voetbalt."

Onder de technische leiding van De Mos pakte KV vorig seizoen de titel in tweede klasse, maar Van den Wijngaert stelde de jongste tijd vast dat diens sportieve ingrepen de club veel geld hebben gekost. De Mos wilde geen commentaar geven. "De zaak is in handen van mijn advocaat." Hij had een contract van onbepaalde duur, zodat de financiële gevolgen beperkt zouden blijven.