Belgian Open - Hankey wint, Snijers knap vijfde

Print
In de oude Beurs van Antwerpen, waar dit weekend het 21e Internationaal Dartstoernooi Open België plaatsvond, hebben de Belgische spelers enkele goede resultaten neergezet. Zo konden John Snijers, bij de heren singles en Sandra Pollet bij de singles dames beslag leggen op een gedeelde vijfde plaats. Maar liefst 671 heren namen deel aan dit met 15.000 euro gedoteerde wereldrankingtoernooi.
De grote verrassing was meteen een feit. De tweevoudige wereldkampioen, de Nederlander Raymond Van Barneveld werd uitgeschakeld in de eerste ronde door zijn landgenoot Ververs met 3-0. Onze landgenoot Tony Martinez zorgde in de 1/32e finale ook al voor een verrassing van formaat door de wereldkampioen van 2001, de Engelsman John Walton, met 3-0 naar huis te sturen. In de achtste finales moest onze nationale nummer één Eric Clarys zijn meerdere herkennen in John Snijers. In de kwartfinale moest Snijers ook afhaken, de Engelsman Tony O'Shea haalde het met 4-1. Het waren vier Engelsen die voor de titel speelden. Ted Hankey, wereldkampioen in 2000 won de finale met 5-0 van O'Shea.

Bij de dames zette Sandra Pollet een zeer goede prestatie neer. Pollet kon doordringen tot de kwartfinales waar ze met 3-1 verloor van de Nederlandse Francesca Hoenselaar. Laatstgenoemde won even later de finale van de Engelse Trina Gulliver met 4-1.