US Airways vraagt bescherming tegen schuldeisers

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways heeft zondag bescherming gevraagd tegen haar schuldeisers, de gebruik te maken van de zgn

chapter 11-procedure

.

AP Ned

BR> Het bedrijf, dat zwaar te lijden heeft gehad onder de daling van het aantal boekingen na de aanslagen van 11 september, blijft gewoon vliegen en gaat ondertussen reorganiseren.

US Airways heeft van een financier 500 miljoen dollar gekregen om ondanks het dreigende faillissement te kunnen blijven vliegen. Intussen moet het weer winstgevend worden gemaakt.

Hoewel US Airways op 11 september niet werd getroffen, heeft het meer dan andere maatschappijen last gehad van de gevolgen van de aanslagen te lijden gehad. US Airways voert veel vluchten uit van en naar Ronald Reagan National Airport in Washington. Dat vliegveld is drie weken lang gesloten geweest en verwerkt sindsdien nog maar een beperkt aantal vluchten.

Het bedrijf is qua omvang de zevende luchtvaartmaatschappij van de VS en de veertiende ter wereld boekte vorig jaar een verlies van 2,1 miljard dollar.