Gewonden bij ongeval op truckshow Bekkevoort

Bij een ongeval tijdens de Truckshow van Bekkevoort zijn in totaal negen gewonden gevallen, onder wie drie kinderen. Bij het ongeval, zondagmiddag om halfvier, waren drie vrachtwagens betrokken.

Belga

Aan de truckshow namen meer dan 600 vrachtwagens deel. Zowel volwassenen als kinderen kunnen een plezierritje maken op de trucks. Tijdens een rondrit kwam het bij de doortocht in Tielt-Winge tot een kop-staartaanrijding. Wellicht is één van de chauffeurs onverwacht op de rem gaan staan. Een vijftiental ziekenwagens en de brandweer van Diest kwamen ter plaatse.

Volgens de organisatoren van de 'Bekkevoortse Truckersvrienden' vielen in totaal negen gewonden. Drie volwassenen zijn overgebracht naar het Leuvense Gasthuisberg, twee naar het ziekenhuis van Diest. Eén moeder en drie kinderen, onder wie een baby van acht maanden, werden overgebracht naar het ziekenhuis van Tienen. De baby is gewond aan de schedel, maar is niet in levensgevaar.

De truckshow is één van de grootste evenementen voor vrachtwagens in ons land en vindt al voor de 18de keer plaats in Bekkevoort. Nooit eerder waren er ongevallen.