Vrouw vloog met kinderlijkjes in handbagage

Een Zweedse vrouw die vorige week in Finland van een dode tweeling is bevallen, is met de twee lijkjes in haar handbagage per vliegtuig naar haar land teruggekeerd. Samen met haar man werd de jonge vrouw op de luchthaven van Stockholm, komende uit het Finse Turku, opgewacht door een stomverbaasde ploeg van medici en politiemensen, aldus getuigen tegenover de krant Aftonbladet die het nieuws heeft verspreid.

Belga

BR>

"De (luchtvaart)maatschappij SAS had geweigerd het paar en de dode kindjes aan boord te nemen. Finnair aanvaardde het wel. Ongelooflijk", aldus een woordvoerder van de luchthavenpolitie. "Ik kan me voorstellen dat de kleine lichaampjes moeilijk te vinden zijn als ze in een plastieken of kartonnen doos steken", zei een woordvoerder van de luchthaven van Turku. "Ik ga ervan uit dat het veiligheidspersoneel de baby's niet heeft gevonden, anders zou men het hebben gemeld".

De twee zuigelingen waren maar 26 weken oud toen ze ter wereld kwamen. Beiden stierven een natuurlijke dood. Een kindje kwam dood ter wereld, een ander overleed kort na geboorte, aldus Aftonbladet. De krant voegt eraan toe dat heel de affaire een bewijs is van het falen van de Zweedse volksgezondheid.