Winst ABN Amro daalt met bijna 60 procent

ABN Amro heeft zijn nettowinst over de eerste zes maanden van dit jaar met bijna 60 procent zien dalen. De winst kwam uit op 931 miljoen euro, inclusief buitengewone baten en lasten. In dezelfde periode vorig jaar stond daar nog 2,3 miljard tegenover.

Belga

BR>

Over het tweede kwartaal zag de Amsterdamse bank zijn winst wel stijgen tegenover het tweede kwartaal van 2001. De nettowinst over deze periode kwam 35 procent hoger uit op 534 miljoen euro. De resultaten over de eerste zes maanden zijn volgens verwachtingen van analisten.

Als de buitengewone posten niet worden meegeteld, laat de winst over het tweede kwartaal een daling van 11 procent ten opzichte van vorig jaar zien. Over de eerste zes maanden is de afname dan minder dramatisch, namelijk 16 procent lager dan over het eerste halfjaar vorig jaar.

ABN Amro meldt in een toelichting sceptisch te zijn over "een betekenisvol economisch herstel". De financiële instelling denkt daarom dat de winst over heel 2002, exclusief bijzondere posten, op hetzelfde niveau als vorig jaar zal uitkomen. Dat is in lijn met wat de bank in februari ook al voorspelde.