Israëlisch-Palestijnse veiligheidsontmoeting mislukt

De Israëlisch-Palestijnse veiligheidsontmoeting die woensdagavond plaatshad is "mislukt, omdat Israël nieuwe voorwaarden heeft gesteld", verklaarde Nabil Abou Roudeina, naaste medewerker van Yasser Arafat aan AFP. Onderwerp van de ontmoeting was het Israëlische veriligheidsplan voor de Gazastrook.

Belga

BR>

"Israël is teruggekomen op haar standpunt van maandag. Toen wilde Israël het veiligheidsplan, na Gaza, ook toepassen op Bethlehem, maar vandaag bevestigden de Israëli's dat het enkel van toepassing is op de Gazastrook en stelden ze bovendien een boel nieuwe voorwaarden", voegde Roudeina toe. Wat die voorwaarden dan precies inhielden, werd niet meegedeeld.

Het Palestijnse kabinet had woensdag "in principe" zijn "akkoord" gegeven voor een Israëlisch veiligheidsplan in verschillende etappes waarbij de herbezette autonome zones in de Gazastrook opnieuw zouden worden verlaten in ruil voor het einde van de aanslagen. "De Palestijnse directie heeft besloten om met dit plan in te stemmen omdat het de eerste stap is in de algemene terugtrekking van het Israëlisch leger uit de herbezette gebieden", verklaarde de minister van Openbare Werken Azzam al-Ahmad.