Opnieuw grote drukte verwacht op de wegen

Ook al zijn de drukste weekends achter de rug voor wie met vakantie vertrekt, dat betekent nog niet dat het verkeer op de Europese wegen de volgende weekends rustig zal verlopen. Monsterfiles zoals tijdens de afgelopen twee weekends in Frankrijk zullen wel niet meer voorkomen, maar wie terugkeert naar België zal toch geconfronteerd worden met de nodige verkeersellende, zo waarschuwt VAB donderdag.

Belga

BR>

Voor

België

zal het weer opnieuw de bepalende factor zijn. Als het mooi weer is, zou het wel eens erg druk kunnen worden van en naar de kust of de Ardennen. Het wordt dus uitkijken op de E40 richting kust, de E25 en de E411 naar de Ardennen en de ring rond Antwerpen en Brussel.

Het blijft ook erg druk in

Duitsland

, waar nog een 'zwarte' zaterdag op het programma staat. Wie nog moet vertrekken doet dit best op vrijdag of zondag. En wie moet terugkeren wacht best tot zondagnamiddag. Ook in

Oostenrijk

wordt het zaterdag heel druk. Voor Zwitserland zal dat ook zondag het geval zijn.

In

Frankrijk

behoren de moeilijkste weekends tot het verleden, voorspelt VAB. Toch blijft het vrijdag en zaterdag heel druk. Wie met vakantie vertrekt en terugkeert en via Frankrijk moet, doet dat dan ook best op vrijdagochtend of zondag.

De verkeersdrukte zal vanaf vrijdagnamiddag toeslaan in

Italië

en zal bijna het hele weekend blijven duren. Zaterdag wordt een 'zwarte' dag voor het verkeer in Italië. In

Spanje

is de situatie iets beter. Het wordt er iets minder druk met een zwaartepunt op zaterdag.