De Nekker reist door Latijns-Amerika

Recreatiedomein De Nekker krijgt op zaterdag 3 augustus een Latijns-Amerikaans bad. De hele dag staan er zwoele dans- en muziekoptredens op het programma. Voor de durvers zijn er workshops dans en percussie.

brousseeuw

BR>

Het Latinafestival wordt georganiseerd door de vzw Salsa Titanico, een organisatie die de salsamuziek en -dans promoot in de Benelux. Percy Amaru Colonel is de oprichter. "Het Latinafestival wil de mensen laten kennismaken met een ruim assortiment van Latijns-Amerikaanse muziekstijlen. Er komen folkloregroepen spelen, er zijn initiaties tango- en sambalessen... Veel meer dan alleen salsa dus."

Met het beste van de Latinocultuur wil het festival naast entertainen een symbool zijn van broederschap tussen Latino's, Belgen en alle andere liefhebbers van de Latijns-Amerikaanse cultuur. Best idealistisch dus. "De muziek vergemakkelijkt de contacten tussen mensen. Dat merk ik tijdens onze danslessen. Salsales volgen is beter dan naar een huwelijksbureau gaan. Ik kan de koppels die mekaar hier leerden kennen al niet meer tellen."

Over De Nekker als locatie is Percy opgetogen. "Je kan hier zwemmen in openlucht, allerlei sporten beoefenen, wandelen of in de zandbak spelen, echt voor iedereen wat wils. En tijdens het festival kunnen de bezoekers gebruik maken van alle faciliteiten. Schitterend, toch?"

Latinafestival, op zaterdag 3 augustus in recreatiepark De Nekker, Mechelen. Prijs: 20 euro (kassa), 15 euro (voorverkoop), 5 euro (6-16 jaar). Tickets: 03-213.86.60. Info: www.latinafestival.be en www.salsatitanico.com.