Triatlon ITU-race in Gent voorgesteld

Zondag 25 augustus wordt een hoogdag voor de triatlonsport in ons land. Op en rond de Gentse Blaarmeersen staat immers de Mr. T geprogrammeerd. Het is vijftien jaar geleden dat er in de Arteveldestad nog een triatlon met internationale allure werd georganiseerd.

Belga

Het betreft hier een dagvullend triatlonprogramma met een sprinttriatlon voor de recreatievelingen, een kwarttriatlon die kadert in de nationale superprestige en als hoogtepunt ook een kwarttriatlon met het ITU-label, wat er op neerkomt dat er punten vallen te verdienen voor kwalificatie voor onder meer wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Het budget voor dergelijke ITU-wedstrijd alleen al bedraagt 62.000 euro. Nu al hebben de organisatoren de toezegging van deelnemers van de nationale ploegen van België, Nederland, Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Tsjechië en Groot-Brittannië. Van Belgische zijde zijn Mieke Suys, Kathleen Smet, Peter Croes, Frederik Van Lierde en Rutger Beke zeker van de partij in de ITU-race. Van buitenlandse worden voorlopig de Nederlandse Tanya De Boer en de Nieuw-Zeelander Heather Evans, de kampioen van Oceanië, aangekondigd.

Voor de namen van de overige buitenlanders dienen de organisatoren te wachten op het fiat van enkele toppers, die afhankelijk van hun prestaties voordien, hun komst altijd laat bekendmaken.