Saeco trekt zich terug uit de AIGCP

De Italiaanse wielerformatie Saeco trekt zich terug uit de internationale vereniging van professionele wielergroepen (AIGCP). Saeco-manager Claudi Corti noemt de beslissing "onomkeerbaar".

Belga

Corti verwijt de AIGCP in een brief aan voorzitter Manolo Saiz geen standpunt te hebben ingenomen in de dopingzaak rond Saeco-renner Gilberto Simoni. De Italiaan werd tot tweemaal toe betrapt op het gebruik van cocaïne en werd om die reden uit de Giro gezet. Als gevolg van die affaire trokken de organisatoren van de Tour de France de wildcard van het team in.

"Het had logisch geweest, indien de AIGCP een standpunt had ingenomen uit solidariteit met Saeco", aldus Corti in de brief. "Het is onaanvaardbaar dat vereniging totaal geen interesse betoonde voor de zaak." Claudi Corti neemt het niet dat de beslissingen van de Tour-directie zonder meer aanvaard worden.

De manager schrijft in zijn brief ook nog dat hij de boycot van het Kampioenschap van Zürich (18 augustus) "absurd" vindt. "Saeco zal er rijden", laat hij weten.