HEW Cyclassics Cup Hamburg - Johan Museeuw wil leiderstrui verdedigen

Johan Museeuw (Domo-Farm Frites) sloot na een overwinning in Parijs-Roubaix en een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen het klassieke voorseizoen af als leider in de Wereldbeker met een voorsprong van 36 punten op Paolo Bettini en 49 op Peter Van Petegem. Toeval af niet, het waren ook de drie tenoren van de deze week gereden Ronde van het Waalse Gewest.

Belga

Zondag bekampen ze elkaar opnieuw in de 6e Wereldbeker-wedstrijd van het seizoen in het Duitse Hamburg. Een zaterdag later volgt dan de Clasica San Sebastian en het Kampioenschap van Zürich, al is nog altijd niet zeker of de grote ploegen die wedstrijd rijden.

Johan Museeuw verdedigt zondag in de HEW Cyclassics Cup dus zijn leiderstrui in de Wereldbeker. Wat denkt hij over zijn kansen, nadat hij zich woensdag nog een keer als spurter toonde in de derde rit van de Ronde van het Waalse Gewest? "Het is niet omdat ik een rit in de Ronde van het Waalse Gewest gewonnen heb, dat ik plots favoriet ben voor de Wereldbekerkoers van Hamburg", aldus Museeuw, die verzaakte aan de laatste rit van de Waalse rittenkoers.

"Uit ervaring weet ik dat de mannen die uit de Tour komen een stuk meer weerstand hebben en een stuk sneller spurten dan wij. De favorietenrol in Hamburg is dus opnieuw voor Erik Zabel (de winnaar van vorig jaar, nvdr) en neem er Robbie McEwen ook maar bij, nu die zich de voorbije vier weken opgeworpen heeft als snelste man van de wereld."

"Dat ik mezelf bitter weinig kans geef op een tweede klassieke overwinning van het seizoen, wil niet zeggen dat ik mijn leiderstrui zondag niet met hand en tand zal verdedigen. Maar ik weet dus dat het moeilijk zal worden. Ik houd er rekening mee dat Paolo Bettini, Peter Van Petegem en waarom niet Jo Planckaert mij van mijn troon kunnen stoten. Maar ik geef mijn trui niet zonder slag of stoot af, al blijf ik herhalen dat ik niet wakker lig van een derde eindzege in de Wereldbeker. Maar het is wel zo dat ik er koers na koers een stuk dichterbij kan komen en die kans wil ik niet laten liggen."