XTC-labo aangetroffen in Maasmechelen

De lokale politie van Maasmechelen heeft woensdag bij een inval in een onbewoond pand een professioneel XTC-labo aangetroffen. De onderzoeksrechter van Tongeren liet één Maasmechelaar aanhouden. Het wordt niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in de zaak zullen volgen.

Belga

Agenten troffen in de kelder van de woning 150.000 XTC-pillen met een straatwaarde van 750.000 euro aan. Er werd bovendien een groot aantal producten in de woning aangetroffen die gebruikt werden om de pillen aan te maken.

Het onderzoek verliep in samenwerking met de gerechtelijke opsporingsdienst van Tongeren. Het gerechtelijk labo kwam donderdag ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Uit de eerste gegevens blijkt dat de ganse woning in het witte poeder baadde.

De politie nam het voertuig van de Maasmechelaar in beslag. Daarmee werden de pillen en de producten ervoor vervoerd. Bijkomend onderzoek moet nog uitwijzen hoeveel personen in de zaak betrokken zijn en of er al dan niet sprake is van een internationale drugsbende.