Siemens overweegt opnieuw banen te schrappen in telecommunicatie

Siemens overweegt opnieuw banen te verminderen in de telecommunicatie-branche. Het Duitse concern denkt over verdere capaciteitsaanpassingen bij ICN en ICM: de divisies netwerk en mobiele telefonie. Dat heeft een woodvoerster vrijdag gezegd. Dit zou opnieuw kunnen leiden tot het afbouwen van het aantal banen. Concrete beslissingen zijn er evenwel nog niet. Men zit nog in een vroeg stadium, heet het. In het voorbije en huidige boekjaar kondigde de technologiereus al aan wereldwijd meer dan 30.000 banen te schrappen.

Belga

De Duitse vakbond IG Metall vreest dat bij de divisies ICN en ICM 5.000 arbeidsplaatsen zouden kunnen verdwijnen. Volgens de vakbond gaat het om 4.000 banen bij de netwerk-divisie en 1.000 bij de mobiele telefonie.

De divisie ICN lijdt al een tijd onder de malaise in de telecombranche. In het derde kwartaal van het boekjaar 2001-2002 behaalde ICN een verlies voor intrest en belastingen van 84 miljoen euro. De omzet daalde met meer dan 30 procent tot 2,2 miljard euro. Ook bij ICM werden opnieuw verliezen opgetekend.