Bij de slof(fen) van de profeet!

In de Pakistaanse stad Lahore heeft de politie acht werknemers van een historische moskee gearresteerd, nadat daaruit een paar slippers was gestolen. De slippers zouden aan de profeet Mohammed hebben toebehoord. Dat heeft een plaatselijke autoriteit donderdag gemeld.

Belga

Moefti Ghulam Sarwar Qadri, die verantwoordelijk is voor de relikwieën, zei dat de slippers woensdag zijn gestolen uit een glazen kast in de Badshahi Moskee. De acht werknemers zijn opgesloten voor verhoor. Volgens Qadri zijn de beheerders nalatig geweest en worden zij die aan hun plicht verzaakt blijken te hebben, gestraft.

De moskee, tegenover de hoofdingang van het fort van Lahore, werd in de zeventiende eeuw voltooid. De Badshahi is een van de grootste ter wereld; op de binnenplaats is ruimte voor meer dan 60.000 mensen. Behalve de slippers worden er nog meer dingen bewaard die in verband worden gebracht met de profeet, waaronder hoofdharen die van hem zouden zijn. De gestolen slippers maken deel uit van een verzameling van drie paren.