Te koop: pensioengerechtigd olifantentrio

Een Australisch circus heeft donderdag om sponsors geschreeuwd om drie olifanten een gouden handdruk te geven, zo heeft het Australische persbureau AAP gemeld.

Belga

Het circus Ashton wil de 65-jarige Abu en de ergens-in-de-veertigers Tania en Gigi met pensioen sturen. De beesten hebben tientallen jaren hun strepen verdiend in het gerenommeerde Australische circus.

Het circus wil de olifanten hun oude dag samen laten slijten op een voorbestemde "rustplaats" nabij Melbourne. De uitbaters van het Retirement Sanctuary kunnen echter niet de gevraagde koopsom van 135.000 Amerikaanse dollar op tafel leggen.

Andere circussen hebben werk aangeboden aan de drie dieren, doch Ashton wil ze toch op rust stellen. Het circus is nu wanhopig op zoek naar bedrijven die de olifanten willen kopen en hen op de voorbestemde plaats willen onderbrengen.

Maar ook het Retirement Sanctuary heeft de hoop niet opgegeven en zoekt eveneens naar privé-sponsors. "Ik vind dat de olifanten heel hun leven voor ons hebben gewerkt. Het is nu een moment voor het publiek om dankjewel te zeggen aan de olifanten voor het harde werk dat ze hebben geleverd, en voor hun oude dag te zorgen", aldus voorzitster Angelique Eccleston.