Ouders van Diana's chauffeur Henri Paul willen eerherstel zoon

De ouders van Henri Paul, de chauffeur van de auto waarin de Britse prinses Diana in de zomer van 1997 in Parijs verongelukte, willen dat de naam van hun zoon wordt gezuiverd. Volgens de ouders hebben de onderzoekers van het ongeluk ten onrechte geconcludeerd dat Paul, die bij het ongeluk om het leven kwam, dronken achter het stuur zat en te snel reed. De ouders hebben dat vrijdag bekendgemaakt.

AP Ned

Het echtpaar Paul zegt zeker te weten dat zoon Henri niet had gedronken en vermoeden dat het onderzochte bloed niet van hem was. De Pauls verlangen van de Franse regering dat zij het bloedmonster waarin de alcohol is aangetroffen overdraagt, zodat het DNA-profiel kan worden vastgesteld. Volgens de moeder van de chauffeur werden er op de dag dat het lichaam van Henri Paul op de snijtafel lag dertig autopsies verricht in het Parijse mortuarium. "Je kunt je voorstellen dat er een verwisseling heeft plaatsgevonden", zei Gisele Paul.

Ook de vader van Diana's vriend Dodi Al Fayed, de schatrijke Egyptenaar Mohammed Al Fayed, roept al langer dat het ongeluk dat Diana, de chauffeur en Dodi het leven kostte niet alleen te wijten was aan het rijgedrag van Henri Paul. Hij stelt dat de fatale crash het gevolg was van een moordcomplot door mensen die het niet op prijs stelden dat zijn zoon een verhouding had met de prinses. De ouders van Paul zeggen hun rechtszaak te betalen met giften van vrienden. Al Fayed is niet bij de zaak betrokken, benadrukten ze.