Schalke 04 opnieuw in finale Ligabeker

nale van de Ligabeker in Duitsland, door in Meppen vice-kampioen Bayer Leverkusen te kloppen met 2-0. Schalke, dat vorig jaar de finale van de Ligabeker verloor van Hertha Berlijn (1-4), ontmoet donderdag de winnaar van het duel tussen Hertha en landskampioen Borussia Dortmund, dat dinsdag in Jena wordt afgewerkt.

Belga

BR>

Voor 13.500 toeschouwers opende de Pool Tomasz Waldoch in de 20e minuut de score, na de rust legde zijn landgenoot Tomasz Hajto een kwartier voor tijd vanop de penaltystip de eindstand vast. Sven Vermant was de enige Belg die in actie kwam voor Schalke. Emile Mpenza is pas weer fit na een dijblessure, terwijl Marc Wilmots en Nico Van Kerckhoven recent een knieoperatie moesten ondergaan.

De Ligabeker is een competitie met de zes beste teams uit het vorige Duitse voetbalseizoen, en dient als opwarming voor de herneming van de Bundesliga (9-11/08). Het is een vrij lucratieve aangelegenheid: de winnaar van de bekercompetitie ontvangt 1,27 miljoen euro, de tweede nog 890.000 euro. De halve finalisten moeten tevreden zijn met 511.000 euro.