16-jarige jongeman sterft na aanrijding in Dranouter

Vrijdag rond 05.30 uur is in de Dranouterstraat in Dranouter (Heuvelland) een verkeersongeval gebeurd waarbij een 16-jarige jongeman uit Nieuwkerke om het leven kwam. De jongeman lag om een voorlopig nog onduidelijke reden op de rijweg en werd overreden door een wagen. Mogelijk kwam de jongeman van het folkfestival in Dranouter en ging hij te voet naar het nabijgelegen Nieuwkerke waar de jongeman woonde.

Belga

Een eerste wagen die uit Dranouter kwam en naar Nieuwkerke reed, merkte de jongeman nog op en kon hem ontwijken. De bestuurder stopte iets verderop om de dienst 100 te bellen. Terwijl deze chauffeur terugkeerde om zich te vergewissen van de toestand, kwam een 48-jarige Fransman aangereden die het slachtoffer niet had gezien en de jongeman overreed. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het parket heeft een deskundige ter plaatse gestuurd om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de lokale politie is het niet onmogelijk dat het slachtoffer naar huis aan het wandelen was na een bezoek aan het folkfestival in Dranouter.