Regilio Tuur opnieuw vast wegens mishandeling

De Nederlandse profbokser Regilio Tuur is opnieuw aangehouden op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer zou zijn partner zijn, Pieternel Lakerveld. Volgens advocaat R. Roethof van Tuur is de bokser vrijdag aangehouden en maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Tuur zit zeker de komende negen dagen nog vast.

Belga

BR>

Volgens Roethof zijn er vanaf februari "enkele incidenten geweest". De laatste keer is volgens hem ruim een week geleden. Tuur heeft geen bekentenis afgelegd, maar "hij is op dit moment niet in staat heel goed en helder op vragen in te gaan". Volgens de advocaat is zijn cliënt, die zichzelf vrijdag vrijwillig heeft aangegeven, "vrij emotioneel" onder de zaak.

In het verleden is de bokser al enkele malen aangehouden wegens mishandeling. In 2000 legde de rechter hem een werkstraf op wegens mishandeling van Lakerveld. Hij kreeg 310 uur dienstverlening en een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden opgelegd. Ook moest de bokser zich laten behandelen voor zijn agressieve buien.